Ontdek deze vegan hospots in Amsterdam


september, 20e 2022


Hoewel vegan restaurants vroeger op één hand te tellen waren, schieten ze nu als paddenstoelen uit de grond. Hoog tijd dus voor een lijstje van onze favoriete vegan restaurants in Amsterdam! En vergis je niet…

Ontdek deze vegan hospots in Amsterdam


Hoewel vegan restaurants vroeger op één hand te tellen waren, schieten ze nu als paddenstoelen uit de grond. Hoog tijd dus voor een lijstje van onze favoriete vegan restaurants in Amsterdam! En vergis je niet: zelfs de meest overtuigende carnivoor twijfelt écht niet over een plant-based burger of vegan falafel bij deze hotspots. Komt-ie: dit is de crème de la crème van restaurants met een plantaardige kaart.

Bij deze veganistische restaurants wil je aanschuiven

Ter ere van World Veganism Day op 1 november delen wij onze top-10 favo vegan restaurants. Hoeveel van deze hotspots kan jij al wegstrepen?


1. Mr. & Mrs. Watson

Kaasliefhebbers, dit is dé plek waar je naar toe moet! Comfort food, met een culinaire draai, een waanzinnig interieur en de beste vegan kaas van Amsterdam. Heb je iets bijzonders te vieren – of simpelweg héél veel zin in kaas – reserveer dan zeker een plekje bij Mr. & Mrs. Watson.

Linnaeuskade, Amsterdam

2. Mediametic

Een bijzondere plek om eens aan te schuiven. Bij Mediametic zit je heerlijk aan het water én dineer je samen met jouw date in een kleine kas! Dat ziet er gezellig en knus uit, en je kunt zo alle aandacht geven aan je date. Ook fijn: bij Mediametic werken ze met seizoensgebonden ingrediënten en wordt het eten bereid van groente en kruiden uit de eigen tuin.

Dijksgracht, Amsterdam

3. Flower Burger


Altijd al een kleurrijke burger willen oppeuzelen? Kom langs bij The Flower Burger, gevestigd in de Negen Straatjes. Onze favorieten: de ‘Spicy Chickpea’ en de ‘Avo Truffle’ (yes, dat smaakt net zo goed als dat het klinkt!). Deze prachtige burgers knallen niet alleen van je Instagram af, ze zijn óók een ware smaakexplosie voor je smaakpapillen.


Hartenstraat, Amsterdam


4. Oliver Green


Dé healthy hotspot voor ontbijt, salades, bowls en smoothies. Wat dacht je van ‘Pesto Avocado Sandwich’, ‘Hummus Tahini Salade’ en ‘The Mexican’? Echt waar: zo’n bak vol met plantaardig lekkers vult enorm. En voor alle #fitgirls onder ons: Oliver Green mixt óók vegan proteïne smoothies.

Kinkerstraat & Eerste Oosterparkstraat, Amsterdam
 

5. Vegan Junk Food Bar


Bij de Vegan Junk Food Bar kun je genieten van een vette, veganistische hap. Er staan allerlei lekkernijen op het menu, inclusief sappige plantaardige burgers en frietjes – volledig gemaakt van veganistische ingrediënten. En dat valt goed in de smaak blijkbaar, want De Vegan Junk Food Bar heeft inmiddels al vier locaties in Amsterdam!


Marie Heinekenplein, Reguliersdwarsstraat, Staringplein & Eerste van Swindenstraat, Amsterdam

6. Veganees


Geloof ons, hier weten ze wat lekker is! Zoals de naam al doet vermoeden; bij Veganees serveren ze Asian Streetfood bereid met vegan ingrediënten. Je kunt terecht voor lunch, diner en een borrel. Een greep uit de heerlijke menukaart: van gyoza’s en crunchy tempeh tot gado gado, Indonesische rendang en Thaise groene curry. Een favoriet uit de buurt.

Eerste Constantijn Huygensstraat, Amsterdam

7. Vegan Sushi Bar


Op zoek naar vegan sushi in Amsterdam? Rol direct naar de Vegan Sushi Bar, een echte hotspot voor iedere sushifan. Twee hotspots om precies te zijn, want de Vegan Sushi Bar heeft twee locaties in Amsterdam. Vergeet maki met komkommer, hier staan talloze inspirerende vegan dishes op de menukaart. Denk maar aan: Flambé “salmon”, Crunchy California Dream en de Shrimpless Tempura.

Wittenburgerstraat & Kinkerstraat, Amsterdam

8. The Meets

Één blik op de menukaart van The Meets en je bent verkocht. Het interieur is net zo kleurrijk als de plant-based hapjes die ze bij The Meets serveren. Alle gerechten op de menukaart zijn volledig plantaardig, veel is biologisch en er zijn veel glutenvrije opties.

Sumatrastraat, Amsterdam

9. Morris & Bella

Bij Morris & Bella kun je perfect terecht voor een avondje ‘fine-dining’. Deze vegan hotspot vind je in de Spaarndammerbuurt. Schuif gerust aan voor een vier-, vijf- of zesgangenmenu!

Nova Zemblastraat, Amsterdam

10. Bataat

Geen vlees noch vis, wél een verrassend hip interieur. Bataat, vroeger bekend als ‘Beter & Leuk’, zit in Oost, dicht bij de Amstel. Bij Bataat maken ze, zo goed als, alles zelf in onze keuken. Koken doen ze zoveel mogelijk met lokale, biologische producten uit het seizoen. Met zonnig weer kun je buiten zitten en genieten van heerlijke vegan gerechten, high tea en taarten. 

1e Oosterparkstraat, Amsterdam
 

Al bekend met al deze hotspots? Kijk ook eens naar H/eart.h, De Peper, Maoz Vegan, Aubergini en Alchemist Garden!