15x activiteiten met de kids in Amsterdam

april, 4e 2022

Buckle up! Dit is de top 15 superleuke activiteiten die je samen met de kids kan doen in Amsterdam.

15x activiteiten met de kids in Amsterdam

Buckle up! Dit is de top 15 superleuke activiteiten die je samen met de kids kan doen in Amsterdam. Bereid je samen met de little onces maar vast voor op de lekkerste appeltaart (én warme choco), spannende avonturen en toffe uitjes.

 

Activiteiten in Amsterdam voor het hele gezin

In Amsterdam is altijd wat leuks te doen, voor jong én oud! Van waterfietsen door de grachten, pannenkoeken eten op de pannenkoekenboot, je laten verwonderen in het Tropenmuseum tot lieve geitjes aaien in het Amsterdamse Bos. Dit zijn onze favoriete uitjes in Amsterdam.

 

1. Dierentuin Artis

Eén van de meest populaire activiteit in Amsterdam is natuurlijk een bezoek aan de dierentuin, midden in de stad. Van prachtige pinguïns, brullende leeuwen tot rennende aapjes: bij Artis hoef je je nooit te vervelen! Kinderen tot en met 2 jaar kunnen gratis naar binnen.

 

2. NEMO

Een andere populaire activiteit met de kids is NEMO; een interactief museum voor jong en oud. Ook de ouders zullen hier zich goed kunnen vermaken, beloofd. Bij NEMO kun je - bij lekker weer - boven op het dakterras genieten van een fruitsapje en lunch. Aanrader!

 

3. It’s lunchtime!

Krijgen jullie al een beetje honger? Ga dan langs bij het WestergasTerras in het Westerpark. Een hele fijne spot, dat lekker ruim is opgezet zodat er genoeg plek is  voor de kinderwagen en voor de kids om te kunnen spelen. Schijnt het zonnetje? Buiten is er een fijn terras waar de kleintjes alle ruimte hebben om rond te rennen.

 

4. Klimpark Fun Forest

Zijn jullie echte avonturiers (en boven de zes jaar)? Dan raden we het klimpark Fun Forest in het Amsterdamse bos aan! Hier kun je tal van parcours kiezen en klauteren jullie gezellig van boom tot boom. Tijdens jullie avontuur komen jullie allemaal verschillende obstakels tegen: van bruggen, netten en ziplines tot zelfs een vrije val.

 

5. Het Amsterdamse Bos

Nu jullie toch in het Amsterdamse Bos zijn… Het Amsterdamse Bos heeft talloze speeltuinen en speelparadijzen op het water voor onbeperkt waterpret. Behalve een geitenboerderij (waar jullie lekker pannenkoeken kunnen eten) is er ook een bos-theater.

6. Even uitwaaien?

Neem het pondje naar Amsterdam-Noord richting de NDSM-werf en ontdek een totaal ander Amsterdam. Het pondje is gratis en gaat ongeveer om de 7 minuten. De overtocht duurt ongeveer 3 minuten.

 

7. Film kijken in het Eye Filmmuseum

Het Eye Filmmuseum in Amsterdam-Noord (een prachtig gebouw aan het IJ tegenover Amsterdam Centraal) is ook leuk om te bezoeken met de kleintjes. Zo is er o.a. een ‘green screen’ waar de kids een eigen filmpje kunnen maken. Speciaal voor de allerkleinste heb je iedere zondagochtend Cinemini: film voor de kleintjes (kinderen van 2 tot 6 jaar). *Grabs popcorn*.

 

8. Beste appeltaart in town

Deze is niet alleen leuk voor de kiddo’s…😉 Winkel 43, een zaak aan de Noordermarkt, staat bekend om haar versgebakken appeltaart mét heerlijke slagroom. Geniet van een (groot) stuk appeltaart op het terras na een bezoek aan de biologische markt op zaterdag.

 

9. The Upside Down

Discover the largest interactive Instagram museum in Europe, where you make the rules: The Upside Down. It has all kinds of rooms - from a huge ball pit to candy-pink rooms and even rooms that are upside down. You'll walk out of the museum with 1000 cool snapshots on your phone. The Upside Down is located near the RAI.

 

10. Trampolinepark Jumpers Indoor

Een sportief uitje voor het hele gezin! Dit trampolinepark biedt dertig aaneengesloten trampolines, een foampit met slackline en een tumblingbaan. Oh, dit is ook een goede tip voor verjaardagsfeestjes! 

11. The WONDR Experience

Verdwaal in een wonderbaarlijke jungle. Duik in een zwembad van roze marshmallows. Dans onder een glinsterende hemel. Spring in de grootste ballenbak die je ooit hebt gezien. Deze ‘binnenspeeltuin’ voor jong en oud heeft talloze bijzondere kamers die gemaakt zijn door kunstenaars.

 

12. Rondvaartboot door de grachten

Het aanbod van rondvaartboten is groot in Amsterdam, maar Blue Boat Kids tour is speciaal voor de kleintjes (en alle zoetwaterpiraten onder ons). Het leuke van deze rondvaarttocht is dat de kinderen een ander (véél spannender) audioverhaal te horen krijgen dan de ouders. Ook krijgen de kids een opdrachtenboekje, oortjes en een piratenkijker mee. Opstappen kan bij de Stadhouderskade.

 

13. Ontdek de grachten op de waterfiets!

Wil je de grachten op een bijzondere manier verkennen, maar zit je liever niet op een rondvaartboot? Tip voor bij lekker weer: waterfietsen door de grachten! Vanaf het moment dat jullie de waterfiets inspringen, snap je meteen waarom de grachtengordel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

 

14. Speelparadijs Candy Castle

Heb je een dagje Amsterdam gepland maar is het weer typisch ‘Hollands weer’? Kom lekker binnen spelen, springen, klimmen en klauteren in de overdekte speeltuinen van Candy Castle. Omdat dit speelparadijs speciaal voor de little onces zijn, mogen ouders gratis naar binnen.

 

15. Bootjes kijken

Genoeg rondgewandeld? Kom lekker langs bij Vessel, dé Amsterdamse ‘city beach’ met een heerlijk terras aan het IJ. Ontdek alle lekkere bites op de kaart (inclusief hot cocoa), en kom tot rust mét prachtig uitzicht over het water.

 

BOEK NU