Amsterdamse boekwinkels die elke boekliefhebber wil induiken

januari, 2e 2023

Wij hebben de leukste boekenwinkels voor je verzameld! Geloof ons: voor deze bijzondere boekwinkels loop jij graag om

Amsterdamse boekwinkels die elke boekliefhebber wil induiken

Amsterdam biedt talloze inspirerende musea, kunst, restaurants, koffiezaakjes en pittoreske straatjes. Maar Amsterdam is ook dé plek om bijzondere boekwinkels in te duiken. En dat komt goed uit, want wat is nu fijner dan rondsnuffelen in een eindeloze boekenwinkel? Van tweedehands boekhandels tot unieke boekenwinkels; wij hebben de leukste voor je verzameld! Geloof ons: voor deze bijzondere boekwinkels loop jij graag om.

 

1. Boekhandel van Pampus

Ben jij een echte boekenworm? Pak het pondje richting Amsterdam-Noord en ga langs bij Van Pampus; een bijzondere boekenwinkel met een echte huiskamersfeer. Vraag naar de persoonlijke favoriet van een medewerker of snuffel lekker door de boeken totdat je jezelf vindt in een comfortabele stoel met je neus in een boek. Deze boekhandel is volledig ingericht om jou te laten ‘onthaasten’, klinkt goed toch?

Adres: KNSM-laan 303, Amsterdam

 

2. Antiquariaat Brinkman

In hartje Amsterdam aan de Singel vind je Antiquariaat Brinkman. Een boekenwinkel met bijzondere, oude boeken. In een monumentaal pand staan boekenplanken gevuld met waardevolle, antieke boeken en hier een daar een verbleekte wereldkaart. Alleen voor het architectonische pand is deze boekenwinkel het bezoeken al waard.

Adres: Singel 319, Amsterdam

3. Mendo

Mendo is een echte snoepwinkel voor boekenliefhebbers. De flag store is gelegen in Hotel De L'Europe in hartje centrum en biedt boeken op het gebied van mode, fotografie, architectuur, interieur, reizen, eten en graphic design. Ben je op zoek naar een prachtig ‘coffee table’ boek? Mendo heeft een uitgebreide voorraad. Een prachtige winkel, met een Instagram-account waar je u tegen zegt. 

Adres: Nieuwe Doelenstraat 10, Amsterdam

 

4. Van Rossum

Een begrip in de Amsterdamse Beethovenstraat: boekhandel Van Rossum. Deze literaire boekhandel bestaat sinds 1929 en is volgens velen een echte buurtboekhandel met een vaste, trouwe klantenkring. Waarvoor kun je hier terecht? Een grote collectie geschiedenisboeken, Nederlandse en Engelstalig literatuur én een hoop (Nederlandse en Engelse) kinderboeken. 

Adres: Beethovenstraat 30-32, Amsterdam

 

5. The Book Exchange

Op zoek naar de beste boekwinkel in Amsterdam met tweedehands boeken? Sla The book Exchange niet over. Dit zou de grootste tweedehands boekenwinkel van Europa zijn - hier vind je maar liefst 50.000 boeken. De boekwinkel heeft maar liefst drie verdiepingen met tweedehands boeken in het Engels in elk genre.

Adres: Kloveniersburgwal 58, 1012 CX Amsterdam


>> Op welke Amsterdamse plekken kan je het fijnst genieten van een goed boek? Dit zijn de beste terrassen in de zomer. En in de winter kruip je hier lekker op het verwarmde terras.

6. Java Bookshop

De Java Bookshop in de Indische buurt (Amsterdam-Oost) is een zelfstandige boekhandel met een ruime keuze aan Nederlandstalige en Engelstalige wereldliteratuur. Van klassiekers tot bestsellers: bij Java Bookshop hebben ze het. Ook fijn; drink een koffietje terwijl je je verliest in een goed boek. Kom maar door met de winter!

Adres: Javastraat 145, Amsterdam

 

7. American Book Centre

Dit lijkt wellicht op een grote boekhandelketen, maar de American Book Centre – ook wel bekend als de ABC Bookstore – is een onafhankelijk familiebedrijf. Deze grote boekenwinkel is opgericht in 1972 en tot de nok gevuld met honderden Engelstalige boeken. Grote kans dat je tijdens je citytrip hier langs wandelt; het pand zit namelijk aan het Spui. Dorst? Er is een klein café voor een shot cafeïne.

Adres: Spui 12, Amsterdam

 

8. Waterstones

Dit is misschien wel de allermooiste boekhandel van Amsterdam. In hartje Amsterdam, aan de Kalverstraat, vind je Waterstones. Deze boekhandel zit in een hoekpand ontworpen door de bekende architect Hendrik Peter Berlage. In deze boekenwinkel kun je op maar liefst vier verdiepingen rondsnuffelen voor een boek. Voor Britse toeristen of expats is dit een bekende boekhandel, gezien het een bekende keten is in het Verenigd Koninkrijk. En daarom vind je in Waterstones ook heerlijke Britse snacks. 

Adres: Kalverstraat 152, Amsterdam


Zo. Heb je een goed boek gevonden? Hoog tijd om daar in alle rust in te duiken op de loungebank, mét een dekentje, bij de open haard in boutique hotel BOAT&CO.