Amsterdamse terrassen waar je eindeloos geniet van de zon

augustus, 19e 2022

Slechts enkele Amsterdammers zijn gezegend met een fijn dakterras of grote tuin op het zuiden.

Amsterdamse terrassen waar je eindeloos geniet van de zon

Niets is fijner dan lekker neerploffen op het terras en genieten van je favo drankje, je gezelschap én de warme zonnestralen, terwijl Amsterdammers ondertussen heerlijk voorbij flaneren. Maar waar in Amsterdam heb je nu écht eindeloos veel zon? Lees maar met ons mee; op deze terrassen in onze hoofdstad kun je heerlijk bronzen op een zomerse dag.
 

Dit zijn ze: fijnste hotspots met een terras in de zon

Slechts enkele Amsterdammers zijn gezegend met een fijn dakterras of grote tuin op het zuiden. No worries, wij hebben de fijnste terrassen voor jou op een rij gezet met eindeloos veel zonnestralen. Komt-ie:

 

Vessel

We starten direct met onze persoonlijke favoriet: Vessel. Deze heerlijke hangout aan het IJ is dé plek waar je geniet van ongekend lekkere hapjes die je makkelijk kunt delen, een flesje rosé (of mocktail) en een fijne ontspannen sfeer. Niet alleen heeft Vessel een groot terras met de hele dag zon, je kunt hier ook nog eens een verfrissende duik nemen vanaf de steigers! Vergeet dus niet je zonnebril én je zwemkleding mee te nemen. Reserveer snel je plekje.

Pin in je (Google) map: Revaleiland 500

Flevopark: distilleerderij 't Nieuwe Diep

Grote kans dat je deze parel nog niet kent: distilleerderij  ‘t Nieuwe Diep, gelegen in het  Flevopark; een fijn park waar je je waant in de ongerepte natuur. Bij ’t Nieuwe Diep geniet je van ijskoude biertjes, typische Nederlandse snacks (kaas, leverworst, noem maar op) en talloze verschillende jenevers. Stijgt de hitte (…of de alcoholische versnaperingen) naar je hoofd? Koel af in de schaduw bij één van de talloze picknicktafels onder de bomen.

Pin in je (Google) map: Flevopark 13a

 

Dignita Hoftuin

Dignita Hoftuin: een oase van rust midden in het drukke centrum van Amsterdam. Op deze locatie kun je terecht voor ontbijt, lunch, koffie met taart en een verfrissende borrel. Wees er snel bij, of reserveer doordeweeks alvast een plekje.

Pin in je (Google) map: Nieuwe Herengracht 18a

 

Poesiat en Kater

Mocht je een fan zijn van speciaalbier, schuif dan eens aan bij Poesiat en Kater; een bierbrouwerij in Amsterdam-Oost met een lekker ruim terras. Dat speciaalbiertje komt vers van de pers; het brouwproces vindt pal voor je neus plaats en het bier gaat direct in de taptanks van de bar. Proost!

Pin in je (Google) map: Polderweg 648

 

Waterkant

Zodra de temperatuur oploopt, zijn vele locals te vinden bij de Waterkant. Dit Surinaamse eetcafé is gevestigd midden in de stad. Op zomerse dagen is het hier vaak rammend vol. En dat is niet zo gek: er heerst een fijne en vrolijke sfeer én het zit pal aan het water. Dankzij alle aanmerende en voorbijvarende boten hoef je je geen seconde te vervelen.

Pin in je (Google) map: Marnixstraat 246

Strand Zuid

Midden in het Beatrixpark in Amsterdam bevindt zich Strand Zuid. Strijk neer op het terras, doe je slippers uit, en geniet van een heerlijk drankje met je tenen tussen het zand. Maak daarna nog even een wandeling in het park en je komt helemaal zen weer thuis. Beloofd.

Pin in je (Google) map: Europaplein 22

 

Vergulden Eenhoorn

Bij de Vergulden Eenhoorn op de Ringdijk kun je heerlijk vertoeven op zonnige dagen. Deze stadsboerderij is al meer dan 300 jaar oud en heeft een grote picknicktuin waar je in een oase van rust geniet van lokaal eten. Een groene hotspot, waar je zeker eens een kijkje moet nemen.

Pin in je (Google) map: Ringdijk 58

 

De neef van Fred

Midden in Oud-West vind je De neef van Fred. Wie is die Fred precies? Fred vertegenwoordigt het familielid dat we allemaal hebben... Een beetje gek, en goed eten, lekker drinken en gezelligheid komen bij hem op de eerste plaats. Bij Fred kan je trouwens ook elk moment van de dag en avond binnen vallen.

Pin in je (Google) map: Jan Evertsenstraat 41HS

 

Zonnige terrassen Amsterdam

Op zoek naar méér terrassen in de hoofdstad? Wat dacht je van: De Biertuin (in Amsterdam-Oost & Amsterdam-West); Louie Louie, Plantage, Karavaan, Café Zurich en Meneer Nieges.