Date night? Dit zijn de leukste ideeën voor een date in Amsterdam!

februari, 14e 2023

Heb jij een date op de planning staan?

Date night? Dit zijn de leukste ideeën voor een date in Amsterdam!

Of je nu al jaren in een relatie zit of een kersverse blind date hebt: bij deze plekken wordt jouw avond sowieso een succes! Wij verzamelden de allerleukste dates voor in de winter. En geloof ons: wat je budget ook is, in Amsterdam hoeven jullie je absoluut niet te vervelen. Komen ze: 10x romantische dates in Amsterdam.

1. Wijn tappen in een wijnbar

 

Bij Rayleigh & Ramsay slaat de vonk sowieso over. Bij deze wijnbar selecteer, tap en proef je zelf je wijntjes! De wijnen tap je per slok (25 ml), half glas (75 ml) of heel glas (150 ml). Honger? Zin in een goeie borrelplank? Rayleigh & Ramsay is iedere dag geopend voor borrel en diner en op vrijdag, zaterdag en zondag ook voor lunch. En met drie locaties – Oostpoort, Van Wou & Westerpark – is er altijd wel eentje in de buurt.

 

2. Zin in een actieve date?

 

Ga naar een café voor jeu-de-boules (zoals Vergulden Eenhoorn in de zomer of Mooie Boules in de winter). Ook leuk: spelletjes spelen in een toffe arcadehal zoals Ton Ton Club in het Westerpark of Blast Galaxy in Amsterdam-Noord. Energie over? Ga ‘Glow in the dark midgetgolven’ bij Powerzone, of sla een balletje bij het Ping Pong café (of tijdens het paddelen)!

 

 3. Truffel tasting

 

Ben jij verzot op truffel? Stap binnen in de Truffle Boutique op de overtoom; een jaren ’20 ‘art-deco’ restaurant met een huiskamer gevoel. Iedere dinsdag tot en met zondag kun je hier de heerlijkste truffel lekkernijen op een borrelplank proeven en de truffelgerechten op de menukaart bestellen. Dit is dé plek voor huisgemaakte producten voor thuis tot aan brunch, lunch en avondeten. Yes, er is een terras!

 4. Lachen, gieren, brullen

 

Heb je een first-date en twijfel je of dit jouw nieuwe liefde zal worden? Ga naar een cabaretvoorstelling: hoe je date ook uitpakt, jij hebt sowieso een avond gelachen! Ga bijvoorbeeld naar Toomler voor een vermakelijke comedyshow, waaronder de bekende Comedytrain. Of ga langs bij het Comedy Café, Boom Chicago of de Kleine Komedie.

 

5. Bar du Champagne

 

“Het enige wat Amsterdam blijkbaar nog miste” - volgens Het Parool. Daar sluiten wij ons bij aan. Bij deze Champagne bar aan het Rokin, in hartje Amsterdam, drink je de heerlijkste bubbels bij kleine gerechten en bar bites. Je kunt hier niet reserveren, maar wandel gerust eens naar binnen. Het beste plekje? Aan de bar heb je zicht op de keuken.

 

6. Schaatsen

 

Perfect om het ijs te breken: een rondje schaatsen! In Amsterdam kan je buiten schaatsen bij het Museumplein en het Rembrandtplein. Op sommigen dagen hebben ze zelfs silent disco én warme glühwein.

 

7. Rondstruinen

 

Heb je een eerste date en vind je het spannend om iemand lang in de ogen aan te staren – met hier en daar een nét iets te lange stilte? Ga lekker wandelen door de beroemde buurt ‘9 straatjes’ en creëer je eigen ‘kroegentocht’. Of, loop samen de wandeltocht van het Amsterdam Light Festival (van 1 december tot en met 22 januari 2023).

8. Hortus Botanicus

 

Ben jij al bekend met Hortus Botanicus Amsterdam? Dit is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en de kassen groeien maar liefst 4.000 soorten planten uit alle windstreken. Een echte oase van rust – perfect als je even de drukte van de stad wilt vermijden. Tip: ‘s avonds maak je hier een avondwandeling (met mooie verlichting), drink je een wijntje bij het kampvuur of bekijk je een tentoonstelling.

 

9. Bezoek een musea

 

Bekijk samen De Nachtwacht in het Rijksmuseum, wandel door het Van Goghmuseum of geniet van de nieuwste expositie in het Foam. Ook een leuk museum om te bezoeken is het Grachtenmuseum, gevestigd in een zeventiende-eeuws grachtenhuis aan de Herengracht. Hier leer je alles over het ontstaan van de Amsterdamse grachtengordel en de geschiedenis van onze hoofdstad.

 

 

10. It’s cocktail o’clock!

 

Amsterdam heeft talloze bijzondere cocktailbarretjes. Strijk neer bij Bardak voor pre-diner cocktails. Dit is dé plek voor Tel Aviv streetfood en verbluffende cocktails – midden in de Pijp. Ga vervolgens naar één van Amsterdams meest veelbelovende plek voor verrassend eten en cocktails: Tales & Spirits. Let’s shake it, baby - cheers!


Maak er een onvergetelijke avond van en overnacht bij boutique hotel BOAT&CO – vraag naar het mooie uitzicht over het IJ!