Tofste Food Festivals om te bezoeken in Amsterdam

mei, 14e 2022

Al dansend genieten van een drankje en de állerlekkerste hapjes, terwijl je wordt omringd door je vrienden, familie en warme zonnestralen.

Tofste Food Festivals om te bezoeken in Amsterdam

Al dansend genieten van een drankje en de állerlekkerste hapjes, terwijl je wordt omringd door je vrienden, familie en warme zonnestralen. Klinkt als muziek in de oren? Zet dan snel deze 11 food festivals in je agenda. Na 2 jaar stilte worden in de zomer van 2022 weer tal van smakelijke festivals georganiseerd waarna je rollend naar huis gaat (of dat nu van al het lekkere eten is, of van dat ene glaasje Champagne te veel). Dit zijn ze: de leukste foodtruck festivals om te bezoeken in Amsterdam.

 

Rollende Keukens – mei 2022

Wat: Met de mooiste keukenkarren uit eigen land wordt het manifestatieterrein veranderd in één groot openluchtrestaurant. Hier geniet je in de zon (en ’s avonds onder de sterren) van meer dan 100 keukens, fijne wijnen, speciale bieren, live muziek en elkaar!
Waar:
Het Weekend van de Rollende Keukens vindt plaats op het manifestatieterrein van het Amsterdamse Westerpark, grenzend aan de historische Westergasfabriek.
Wanneer: 25 t/m 29 mei 2022. De keukens en bars zijn open van 13.00 tot 23.00 uur.
Toegang: Gratis
Meer info: Alle ins & outs lees je
hier.

 

Chateau Amsterdam – mei 2022

Wat: Uitgegeten bij Rollende Keukens? Ga door naar dit ware bottelfeest voor de lekkerste wijntjes. Samen met Chateau Amsterdam vier je de lancering van nieuwe moderne, experimentele wijnen. Bij binnenkomst ontvang je een proefglas met een verrassing. Sommeliers komen bij je langs voor een proefglas van elk van de 10 nieuwe wijnen, én het verhaal dat achter de wijnen schuil gaat. No worries, ook hier is volop eten.
Waar: Gedempt Hamerkanaal 139, 1021 KP Amsterdam
Wanneer: 26 mei t/m 29 mei
Toegang: Ticketprijs van €50
Meer info: Alle ins & outs lees je hier.

 

Fete, Champagne & Wines – mei 2022

Wat: Champagne- & wijnliefhebbers, tune in. Tijdens Fête kun je je onderdompelen in Champagne en wijn van bekende champagnehuizen en kleine boutique wijnboeren. Als de Champagne & wijnen rijkelijk vloeien en de zon plaats maakt voor gedimde lichten, dans je de nacht in met de gezelligste muziek. Bij binnenkomst ontvang je gratis een glas bubbels én een wijnglas. Hef je glas, cheers!
Waar: Rembrandtpark
Wanneer: 26 mei t/m 29 mei
Toegang:
Tickets voor €15,- (exclusief servicekosten)
Meer info:  Alle ins & outs lees je hier.

 

Bacchus Wijnfestival Amsterdam - juni 2022

Wat: Zet maar een dikke streep door je agenda op 3 t/m 5 juni en 10 t/m 12 juni, want dan kun je ruim 300 verschillende wijnen uit alle windstreken proeven en combineren met de lekkerste gerechten - en mooiste verhalen - tijdens het Bacchus Wijnfestival. Bij binnenkomst krijg je gratis een wijnglas van het Bacchus Wijnfestival die je naar huis mag meenemen.
Waar: Amsterdamse Bos
Wanneer: 3 t/m 5 juni en 10 t/m 12 juni 2022
Toegang: Ticket: €15 (exclusief servicekosten)
Meer info:  Alle ins & outs lees je hier.
 

Funky Vegan Festival Amsterdam – juni 2022

Wat: Op 12 juni vindt alweer de vijfde editie plaats van het Funky Vegan Festival. Dit festival staat helemaal in het teken van de lekkerste veganistische hapjes, cocktails en funky beats.
Waar: Atelier Amsterdam
Wanneer: 12 juni
Toegang:  Ticket: € 9,95 + € 1,00 servicekosten
Meer info: Alle ins & outs lees je hier

 

TREK Amsterdam – juli 2022

Wat: Amsterdamse Bourgondiërs, zet dit festival maar snel op je lijstje! Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en reist door de acht grootste en mooiste stadsparken van het land! Op 8 juli wordt het geliefde Amstelpark omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
Waar: Amstelpark
Wanneer: 8 t/m 10 juli
Toegang: Gratis
Meer info: Alle ins & outs lees je hier.

 

Amsterdamse Terrassen Festival – juli 2022

Wat: Laat je meevoeren in de wereld van bourgondisch genieten en borrel erop los onder de Amsterdamse zonnestralen op het allergrootste terras van de stad! Het Amsterdamse Terrassen Festival is een culinair evenement waar je kan genieten van specialiteiten van de fijnste horecazaken en foodtrucks uit Amsterdam. Inclusief een rijk gevuld menu aan entertainment.
Waar: Rembrandtpark
Wanneer: 28-31 juli 2022
Toegang: Ticket: €12,50 (kids tot 12 jaar mogen gratis naar binnen)
Meer info: Alle ins & outs vind je hier.

 

Amsterdam Kookt – augustus 2022

Wat: De mooiste hoofdstad van Nederland heeft er weer een spraakmakend en heerlijk festival bij, namelijk Amsterdam Kookt! Amsterdam Kookt is een food festival met een vleugje extra. Lounge platformen, design en bijzondere decoratie zorgen voor een indrukwekkende omgeving waar je urenlang wil natafelen. Bestel een bubbeltje bij de Moët & Chandon Champagne Bar en geniet van de luxe, sprookjesachtige omgeving. Het thema van Amsterdam Kookt in 2022? Boho Chic en Ibiza White.
Waar: Amstelpark
Wanneer: 2 t/m 4 augustus
Toegang: Gratis
Meer info: Alle ins & outs vind je hier.
 

Het Tapas Festival – augustus 2022

Wat: Stop je zonnebril, factor 50 en teenslippers alvast in je tas, want je mag op mini-vakantie op 13 augustus! Dompel je voor een dag onder in Spanje met de heerlijkste tapas, sangria, dj’s, live acts en meer. Dit wordt ongedwongen genieten met de voeten in het zand en een sangria in je hand! 
Waar: DOK Amsterdam
Wanneer: 13 augustus 2022
Toegang: t.b.a.
Meer info: Alle ins & outs vind je hier.

 

De Parade Amsterdam – augustus 2022

Wat: Fair enough, officieel is De Parade een rondtrekkend theaterfestival, maar de wijnen vloeien rijkelijk en het eten is om naar huis te schrijven.
Waar: Martin Luther Kingpark
Wanneer: 12 t/m 28 augustus
Toegang:  Gratis entree tot 18:00 en voor iedereen jonger dan 17 jaar. Na 18:00 betaal je €7,50.
Meer info: Alle ins & outs vind je hier.

 

TAPT Festival 2022 – september 2022

Wat: TAPT Festival is een bierfestival in een nieuw kek jasje. Bier, lekker eten, chillen, spelletjes spelen, genieten. Kortom, één groot feest!  TAPT Festival is toegankelijk voor 18 jaar en ouder. Waarom? Tussen alle evenementen wil TAPT festival een event creëren waar papa en mama ook eens lekker los kunnen gaan. En dat snappen we best.
Waar: Rembrandtpark
Wanneer:  16 & 17 september 2022
Toegang: Ticket: €12,50
Meer info: Alle ins & outs lees je hier.