6x Lustopwekkend eten voor een zwoele Valentijnsdag

januari, 31e 2022

Nieuwsgierig naar etenswaren wat letterlijk al je zintuigen prikkelt? Waarvan je zelfs opgewonden kan worden?

6x Lustopwekkend eten voor een zwoele Valentijnsdag

Nieuwsgierig naar etenswaren wat letterlijk al je zintuigen prikkelt? Waarvan je zelfs opgewonden kan worden? Dit zijn 6 lustopwekkende ingrediënten die zouden zorgen voor een hoger libido.

 

Nieuwsgierig naar etenswaren wat letterlijk al je zintuigen prikkelt?

 

 Boost je seksleven met lustopwekkende etenswaren


Voordat je een sprintje trekt naar de supermarkt, eerst even dit. Van sommige voedingsmiddelen wordt beweerd dat ze als een natuurlijk afrodisiacum werken. Een afrodisiacum kan zorgen voor een betere bloedcirculatie, een vitaal gevoel én een gebalanceerde hormoonhuishouding. So far, so good.

1. Chocola

Ben jij helemaal verzot op chocola? Pak die chocoladereep maar uit de kast! (Dat ging je waarschijnlijk toch al doen 😉). Pure chocola bevat de natuurlijke stof PEA, wat zorgt voor het vrijkomen van verschillende emotie en gevoelens. Daarnaast komt dopamine vrij - wat ook vrijkomt bij een orgasme - én het gelukshormoon serotonine wat o.a. invloed heeft op je stemming en seksuele activiteit. Klinkt goed? PEA vind je ook in pinda’s, eieren en amandelen.
 

2. Oesters

Oesters staan erom bekend dat ze lustopwekkende superkrachten zouden bezitten. Een verklaring hiervoor is de hoeveelheid zink die deze ‘seksschelp’ zou bevatten. Dit mineraal zorgt namelijk voor een hoger testosterongehalte bij zowel mannen als vrouwen. Een zinktekort kan de seksuele lust bij mannen verminderen, maar gelukkig zit je met een paar oesters al aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink.
 

3. Asperges

In hoeverre asperges een afrodisiacum zijn valt over te twisten. Libido-verhogende stofjes vind je niet in asperges, wel bevat de groente foliumzuur en vitamine B6. Stofjes die orgasmes naar een hoger niveau zouden kunnen brengen. En wat dacht je van de associatie? De vorm, de geur, de smaak, de manier waarop je ze eet; het speelt allemaal mee. Stap eens uit je comfortzone – steek een kaarsje aan en eet asperges met je handen (of… voer elkaar).
 

4. Avocado

Avocado’s - wij zijn er dol op! De vrucht is rijk aan vezels, vitamine E en kalium én zou lustopwekkend zijn door de hoge concentratie foliumzuren. Daarnaast bevat avocado vitamine B6, een vitamine die hormoon-regulerend werkt en je een energieboost geeft (iets wat later op de avond nog van pas kan komen…).
 

5. Ginseng

Een kruid met diverse gezondheidsvoordelen én een mogelijk effect op je seksdrive. Dit kruid wordt gebruikt om erectiestoornissen te verhelpen en van rode Koreaanse ginseng is aangetoond dat het effectief is voor de behandeling van stoornissen in de seksuele opwinding van vrouwen in de overgang.
 

 6. Honing

Of je er écht wild van wordt? Nee. Wel zou de vitamine B in honing de testosteronproductie stimuleren, wat kan leiden tot seksuele opwinding. Oh well, wij vinden de smaak in ieder geval heerlijk!

Let's heat things up on Valentine's Day!


Smaakt naar meer? Dan hebben we iets leuks voor je! Verras je lover met een heerlijk vijfgangenmenu bij Vessel in Amsterdam; makkelijk om te delen én prikkelend voor al je zintuigen! Naast ‘sensuele bites’ - zoals oesters, sashimi, asperges, parfait en chocola - genieten jullie samen van romantische muziek, een intieme sfeer en prachtig uitzicht over het IJ.

Boek een tafel voor twee


Romantische overnachting in Amsterdam

Echt even uitpakken? Samen tot diep in de nacht sterrenkijken? Boek een romantische overnachting in een luxe appartement van BOAT&CO in Amsterdam aan het IJ!

Jullie romantische deal:

💛 Een romantische overnachting in een luxe appartement
💛 Welkomstdrankje
💛 Vessel’s vijfgangenmenu
💛 Heerlijk Vessel ontbijt
💛 Gratis gebruik van sauna, gym & bikes
💛 Late check-out: 12:00

Beschikbaar op 13 t/m 14 februari 2022.

 

BOEK NU