9x: tofste hotspots in Amsterdamse Houthavens in de winter

december, 7e 2021

We snappen het helemaal: het is koud buiten, en het liefst wil je de hele dag onder een dekentje

9x: tofste hotspots in Amsterdamse Houthavens in de winter

Toegegeven: het is heerlijk om ’s winters lekker onder een dekentje te kruipen – bij een knisperende openhaard – voor een date met je favoriete kerstfilm. Maar tijdens dit seizoen valt er ook van alles te beleven en te zien in Amsterdam! Denk maar aan de prachtige verlichte kerststraten, heerlijk verwarmde terrassen en huizen bedolven onder sneeuwvlokken. Dus, trek je moonboots maar aan; wij maken je warm voor de tofste winterse hotspots en activiteiten in de buurt van de up-and-coming Amsterdamse houthaven buurt. Welke van onze top 9 favoriete uitjes ga jij afstrepen?

 

Loading winter experience

 

#1: Schommelen op de ADAM toren
Ben jij een echte daredevil? Op het dak van de ADAM toren, vind je Europa’s hoogste schommel. Hier kun je schommelen op 100 meter hoogte over de rand van de toren met Amsterdam onder je voeten. Geniet van het uitzicht over onze hoofdstad (en spot de Amsterdamse grachten) terwijl de adrenaline door je aderen stroomt!

#2: Bezoek het EYE Filmmuseum
Pak het pondje richting Noord en ga naar het EYE Filmmuseum. Dit museum bevindt zich in het iconische gebouw aan het IJ, en beheert meer dan 54.000 films uit alle genres: een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms.

#3: Ga naar de bekende IJ-hallen
Nu je toch in de buurt bent… Vanaf de ADAM toren en het EYE Filmmuseum bevind je je in no-time op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De bekende vlooienmarkt in de IJ-hallen - de grootste en meest sfeervolle markt in Europa – is zeker een bezoekje waard!
 

#4: Ga pingpongen bij de Ping Pong bar
Aan de rand van het Westerpark kun je helemaal los gaan in de Ping Pong bar (en uitpuffen met een drankje aan de bar). Da’s weer eens iets anders als je elke kroeg inmiddels hebt ‘uitgespeeld’!

#5: Chocolade proeven
Voor alle chocoladeliefhebbers: ga langs bij de Tony Chocolonely Store bij het Westerpark. Deze winkel is een chocoladebeleving en choc-vol Tony’s repen. Je kunt je ogen uitkijken en – ja – je mag (en wil!) alles proeven. Amsterdam-West was nog nooit zo leuk!

#6: Rondslenteren in de ‘9 Straatjes’
Vanaf Westerpark ben je in 10 minuten in de Amsterdamse Jordaan, waar je heerlijk door de bekende ‘9 Straatjes’ kunt slenteren. Strijk neer op één van de vele terrasjes en lunchrooms, duik unieke boetiekwinkels in en bewonder de Amsterdamse grachten.

#7: Arcades

Haal je tokens uit je winterjas en kom spelen bij de TonTonClub tot in de late uurtjes. De Amsterdamse TonTonClub in het Westerpark is dé arcadebar van Amsterdam. Met retro arcade- en bordspellenbar en tientallen spellen, ben je wel een tijdje zoet.

#8: Hele avond uitgebreid tafelen bij Vessel
Kom lekker nagenieten van een heerlijke dag in Amsterdam bij Vessel! Dit is dé nieuwe Amsterdamse vibrant hangout, inclusief splinternieuwe winterkaart met allerlei overheerlijke hapjes die je kunt delen. Plof lekker neer en geniet van een ‘Best of Vessel’ (mix van vlees, vis en groente). Vegan? Ga voor de veganistische variant!

#9: Winterse overnachting bij BOAT&CO
We bewaren het beste voor het laatst 😉
In de Amsterdamse Houthavens hoef je je nooit te vervelen. Kies daarom voor een hotelovernachting in deze leuke buurt… bij BOAT&CO! Dit boutique hotel is perfect voor jouw winterse get-away. Als hotelgast kun je onbeperkt gebruik maken van de sauna, stoom- en voetenbad. En, vooruit - omdat het zo fijn is - je kunt hier óók onder een dekentje kruipen naast de openhaard in het mooie atrium.

Tip: boek nu je Winter Experience Arrangement bij BOAT&CO voor een perfect winters weekendje in Amsterdam.

Alle benefits:
 

  • Early check-in
  • Welkomstdrankje
  • Overnachting in luxe appartement
  • Heerlijk Vessel ontbijt
  • 3 rondes van de Best of Vessel (vegan of mix)
  • Gratis gebruik van fietsen
  • Gratis gebruik van gym & wellness
     

 BEKIJK NU